ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 
Начало » ВЯРА И ОБРАЗОВАНИЕ » ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНИ УЧИЛИЩА

ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНИ УЧИЛИЩА

УЧЕБНИ ПРОГРАМИ ПО РЕЛИГИЯ ОТ 1 ДО 4 КЛАС

Тематичните разпределения, които са представени тук, са изготвени въз основа на сега действащия списък с теми за обучение по СИП- и ЗИП-Религия от 1 до 4 клас, одобрени от Министерството на образованието, младежта и науката. Тези разпределения са съобразени с църковните и официалните празници, както и с учебните дни и ваканции през учебната 2009/2010 г.

Във формирането на целите изпитах най-голямо затруднение, тъй като както те, така и самите теми, в повечето случаи, дават свобода на преподавателя. Както знаем, към този момент няма и официални учебници на МОМН, нито помагала по Религия, които да се ползват от всички ученици и учители, което дава още повече възможности за творчество.

Най-важното е – самите преподаватели да имат любов и търпение към децата и родителите им и дълбоко да осъзнават и изповядват Православната вяра в Иисус Христос и Неговата една, свята, съборна и апостолска Църква.

На всички преподаватели и ученици по Религия желая спорна и благословена от Бога работа на Господнята нива и много пълни кошове с добър плод.

Протойерей Любомир Казашки  - Ловеч

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 1 КЛАС

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 2 КЛАС

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 3 КЛАС

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 4 КЛАС


 

Последна промяна: 23.09.2020 г.