ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вяра, Покаяние и Кръщение – пътят към промяната. Втори ден от Седмицата на православната книга

06 септември 2017 10:23, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Вяра, Покаяние и Кръщение – пътят към промяната. Втори ден от Седмицата на православната книга

Програмата за втория ден от Седмицата на православната книга започна с лекция на проф. Александър Дворкин в Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил". Проф. Дворкин сподели и разясни много интересни въпроси посветени на темата: "Възникването на исляма – последни изследвания".

По-късно, в зала "Пленарна" в сградата на Община Варна, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан произнесе слово, в което благодари на Негово Преосвещенство Адрианополския епископ Евлогий, игумен на Рилската света обител за присъствието. Митрополит Йоан разясни програмата за днешния ден и даде думата на доц. д-р Светослав Риболов и на г-н Борис Маринов, за да представят книгата на прот. Йоан Романидис - "Прародителският грях".

Представянето на издания на Центъра за образователни инициативи "Двери" бе от д-р Златина Каравълчева и д-р Полина Спирова. Д-р Каравълчева представи втория том на книгата "Изкуството да живееш с другия" на Лимасолския митрополит Атанасий (Николау), а д-р Спирова разясни насоките в сборника "Модели на сътрудничество между Църквата, общинската власт и държавата за провеждане на религиозно образование (1997-2017)". Накрая представиха сборника "Иконите разказват – 21 икони от Рилския манастир", в което се включи и Негово Преосвещенство Адрианополският епископ Евлогий.

Г-н Пламен Сивов от фондация "Покров Богородичен" представи книгата "Беседи" на протопрезвитер Николаос Лудовикос. След това архимандрит Захариас (Захару) от манастира "Св. Йоан Кръстител", Есекс, Англия представи темата: "Мирското униние и радостта на Божиите чеда". Аудиторията имаше възможност да зададе въпроси по темата към архимандрит Захариас.

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

Снимки

Лекция на проф. Александър Дворкин в Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил"Лекция на проф. Александър Дворкин в Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил"Лекция на проф. Александър Дворкин в Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил"Слово на Негово Високопреосвещенство митрополит ЙоанПредставяне на книгата на прот. Йоан Романидис - "Прародителският грях" от доц. д-р Светослав РиболовВяра, Покаяние и Кръщение – пътят към промяната. Втори ден от Седмицата на православната книгаПредставяне на книгата на прот. Йоан Романидис - "Прародителският грях" от г-н Борис МариновПредставяне на издания на Центъра за образователни инициативи "Двери" от д-р Златина КаравълчеваПредставяне на издания на Центъра за образователни инициативи "Двери" от д-р Полина СпироваПредставяне на книгата "Беседи" от г-н Пламен СивовЛекция на архимандрит Захариас (Захару) от манастира "Св. Йоан Кръстител", Есекс, АнглияЛекция на архимандрит Захариас (Захару) от манастира "Св. Йоан Кръстител", Есекс, АнглияВарненският и Великопреславски митрополит Йоан и проф. Александър Дворкин
« предишна новинаследваща новина »