ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Дяконско ръкоположение в митрополитския храм "Св. Неделя" на Архангеловден

08 ноември 2017 12:01, Софийска митрополия
Дяконско ръкоположение в митрополитския храм "Св. Неделя" на Архангеловден

С благословението на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит празничната света литургия по повод големия християнски празник Събор на архистратиг Михаил и другите безплътни сили, Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, възглави празничната света литургия в митрополитската църква "Св. Неделя". Заедно с епископ Герасим съслужиха ставр. ик. Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска митрополия, ставр. ик. Мина Минчев, председател на храма и храмовото духовенство.

По време на светата литургия в дяконски чин бе възведен г-н Владимир Гълъбов. В края на богослужението епископ Герасим разказа на присъстващите християни значението на днешния празник и особено това, че всеки един от нас притежава ангел пазител, който го съпровожда и пази през целия живот. "Той знае целия наш живот, затова усилено да се молим на ангела ни пазител, та да ни закриля и пази през целия ни живот. Да се молим и на св. архангел Михаил, който има голяма сила пред Бога", каза епископ Герасим.

В храма бе изпято и многолетствие за всички именници и празнуващи светлия празник на светите ангели.

 

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Дяконско ръкоположение в митрополитския храм "Св. Неделя" на АрхангеловденДяконско ръкоположение в митрополитския храм "Св. Неделя" на АрхангеловденДяконско ръкоположение в митрополитския храм "Св. Неделя" на АрхангеловденДяконско ръкоположение в митрополитския храм "Св. Неделя" на АрхангеловденДяконско ръкоположение в митрополитския храм "Св. Неделя" на АрхангеловденДяконско ръкоположение в митрополитския храм "Св. Неделя" на Архангеловден
« предишна новинаследваща новина »