ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Светоклиментови дни в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

22 ноември 2017 12:42, Софийска митрополия
Св. Климент Охридски

На 25 ноември Православната църква отбелязва паметта на св. Климент Охридски, патрон на най-старото висше учебно заведение у нас – Софийския университет. В Богословския факултет празникът се отбелязва особено тържествено, тъй като е и празник на академичния параклис „Св. Климент Охридски“.

На 23 ноември (четвъртък) от 9:00 часа в 8-а аудитория на факултета ще започнат традиционните Светоклиментови докторантски четения.

На 24 ноември (петък) от 15:00 часа в аулата на Ректората Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще връчи дипломите на абсолвентите от 90-ия випуск на Богословския факултет.

Бдението за празника на светителя в параклис „Св. Климент Охридски“ ще започне в 18:00 часа на 24 ноември.

Празничната св. Литургия в академичния параклис на 25 ноември ще започне от 8:00 часа и ще бъде възглавена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Традиционното литийно шествие до паметника на св. Климент Охридски в градинката на Ректората на Софийския университет ще започне в 10:20 часа, след св. Литургия.

Вечерта на 25 ноември след вечерното богослужение, което е от 17:00 часа, Богословският факултет събира всички сегашни и бивши студенти и преподаватели в 5-а аудитория на традиционната Светоклиментова вечер.

Приканват се всички благочестиви бивши, настоящи и бъдещи студенти и преподаватели от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ да вземат участие в богослуженията.

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »