ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща между Патриарх Неофит и Премиера Бойко Борисов се състоя днес

06 декември 2017 16:03, Отдел "Връзки с обществеността"
Среща между Патриарх Неофит и Премиера Бойко Борисов се състоя днес

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит в Патриаршеския дом, за да разговарят по въпроса за ремонта на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. Двустранната среща се състоя по покана на Българския патриарх.

След като обсъдиха предприетите до този момент стъпки, премиерът разпореди на министри да му представят варианти за ремонта на катедралата.

На заседанието на Министерския съвет по-рано днес, кабинетът взе решение да отпусне 940 хиляди лева по бюджета на Министерския съвет за Дирекция „Вероизповедания”, за довършително-ремонтни дейности и изграждане на комуникациите в южното крило на манастира „Св. Вмчк Георги – Зограф” на Света Гора, Атон. Средствата ще са достатъчни за цялостната реконструкция на крилото и са осигурени чрез преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2017 г.

В израз на благодарност игуменът на Зографския манастир архим. Амвросий подари на г-н Борисов копие на чудотворната икона св. Георги Зограф.

 

 

Снимки

Среща между Патриарх Неофит и Премиера Бойко Борисов се състоя днесСреща между Патриарх Неофит и Премиера Бойко Борисов се състоя днесНа заседанието на Министерският съвет по-рано днесНа заседанието на Министерският съвет по-рано днес
« предишна новинаследваща новина »