ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с министрите на регионалното развитие и на културата

14 декември 2017 13:53, Отдел "Връзки с обществеността"
Среща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с министрите на регионалното развитие и културата

Среща на Светия Синод на БПЦ начело с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на културата Боил Банов се състоя днес в Синодната палата. Тя бе организирана във връзка със състоялата се на 6 декември среща на г-н министър-председателя Бойко Борисов с Патриарх Неофит за реставрацията на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. На срещата участваха още Великотърновският митрополит Григорий, Ловчанският митрополит Гавриил, Пловдивският митрополит Николай, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопският митрополит Серафим и Врачанският митрополит Григорий.

Днес бяха обсъдени конкретни варианти за основната реконструкция и реставрация на храма и набелязани стъпките за тяхното осъществяване.

Господа министрите увериха синодалните архиереи, че ръководените от тях ведомства, както и цялото правителство начело с премиера Борисов, ще съдействат на всички етапи от осъществяването на това дело и готовност незабавно да се пристъпи към обследване на сградата и набелязване на необходимите дейности по реставрацията й.

Бе изразена благодарност от страна на патриарх Неофит и синодалните митрополити за доброто взаимодействие с държавата и съдействието от страна на министерствата при изграждането и поддържането на храмовете и манастирите на БПЦ-БП.

В хода на разговора бяха повдигнати и въпроса за паспортизацията на храмовете и другите сгради на Българската православна църква, въпроса за неотложния ремонт на сградата на Богословския факултет в София и др.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Среща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с министрите на регионалното развитие и културатаСреща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с министрите на регионалното развитие и културатаСреща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с министрите на регионалното развитие и културатаСреща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с министрите на регионалното развитие и културата
« предишна новинаследваща новина »