ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди Ангелов

16 февруари 2018 17:33, Българска Патриаршия
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди Ангелов

Днес, генерал-майор Груди Ангелов, Началник-ректор на Военната академия „Г. С. Раковски“ към Министерството на отбраната в София посети Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Генерал-майор Ангелов благодари на Негово Светейшество за благословението и съпричастността за кампанията за изграждане на паметник на полковник Борис Дрангов на територията на Академията. След много и трудни години на събиране на средства и преодоляване на трудности от различно естество най-сетне паметникът е готов за откриване. „Разбира се това е редно да стане с Вашето благословение, Ваше Светейшество“ се обърна генерал-майор Ангелов към Българския патриарх. Тъй като полковник Дрангов е роден на 3 март, решението бе да Ви поканим да осветите паметника на 2 март т.г.

Негово Светейшество благодари за честта, но обясни, че не може да присъства лично, въпреки голямото си желание, защото по това време у нас ще гостува Московският и на цяла Русия патриарх Кирил с църковна делегация по повод 140 години от освобождението на България, затова негов представител ще отслужи чина на освещаването.

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и генерал-майор Ангелов потвърдиха взаимното уважение между Църква и армия, и готовността да не жалят усилия за благопреуспяването на българския народ и държава.

 

Отдел "Връзки с обществеността" при Св.Синод на БПЦ-БП

прот. Николай Георгиев

Текст: прот. Николай Георгиев
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди АнгеловНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди АнгеловНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди АнгеловНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди АнгеловНегово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с генерал Груди Ангелов
« предишна новинаследваща новина »