ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА РЕМОНТ НА ХРАМ "СВ. БЛАГОВЕЩЕНИЕ", ГРАД ПРОВАДИЯ

08 март 2018 17:01, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Дарителска кампания за ремонт на храм "Св. Благовещение", град Провадия

Църковното настоятелство при храм "Св. Благовещение", град Провадия и Кметът на Община Провадия стартират дарителска кампания за набиране на средства за ремонт на храма.

Предвиждат се ремонтни дейности за подмяна на пода, укрепване на фасадата и обновяване на оградата около храма.

За целта:

•Открита е банкова сметка BG71BPBI79451070657501 в Пощенска банка;

•Поставена е кутия за целеви дарения в храм "Св. Благовещение";

На 25 март 2018 г. (Благовещение) от 19:00 часа в ресторант "Овеч" в град Провадия се организира благотворителна вечер за набиране на средства за ремонт на храма.

Кувертът за благотворителната вечер е на стойност 50 лв., които всъщност са част от дарението, което може да се направи.

Куверт може да се закупи в:

-Храм "Св. Благовещение", град Провадия;

-Информационен център на Община Провадия;

-Книжарница "Дъга" в град Провадия.

Църковното настоятелство призовава всеки да помогне според своите възможности. Нека продължим делото на нашите предци, които са съградили този прекрасен храм и да съдействаме за възвръщането на благолепието на Божия дом.

Храмът в град Провадия е строен в периода 1911-1923 г. В тези години България води три войни, в които претърпява тежки поражения. Провадийци са дали над 200 жертви по време на сраженията. Храмът в град Провадия е посветен на Благовещение. В тропара на празника се пее: „Днес е началото на нашето спасение“. Великото Божие обещание се сбъдва, че ще се роди Спасителят на света. Евангелското четиво ни пренася в град Назарет. Св. архангел Гавриил се явява и възвестява на Пресвета Дева Мария, че ще роди Спасителя с думите: „радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените“ (Лука 1:28). Нейният смирен отговор е: „ето рабинята Господня; нека ми бъде по думата ти“ (Лука 1:38). Благовещението отвори вратите на нашето спасение.

 

 

Снимки

Дарителска кампания за ремонт на храм "Св. Благовещение", град ПровадияДарителска кампания за ремонт на храм "Св. Благовещение", град ПровадияДарителска кампания за ремонт на храм "Св. Благовещение", град Провадия
« предишна новинаследваща новина »