ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Новият представител на Московския патриарх у нас се срещна с Българския патриарх Неофит

19 март 2018 17:49, Българска Патриаршия
Новият представител на Московския патриарх у нас се срещна с Българския патриарх Неофит

Архим. Васиан Змеев се срещна днес с Българския патриарх Неофит. Срещата се състоя в сградата на Софийска св. митрополия. Архим. Васиан, който е новият предстоятел на храм-подворие "Св. Николай Мирликийски", благодари за срещата и предаде поздрав от Руския патриарх Кирил. Той разказа на Негово Светейшество за досегашното си служение в Беларус, както и за работата си в Московската духовна академия. Той добави още и това, че ще продължи изградените добри отношения между подворието и Българската православна църква.

Патриарх Неофит изказа своите благопожелания към Руския патриарх Кирил, а на новия предстоятел на руското подворие у нас, пожела благодатно и ползотворно служение.

Припомняме, че по решение на Св. Синод на РПЦ-МП от 7 март т.г. предстоятелят на храма-подворие у нас бе сменен. Досегашният предстоятел - архим. Филип Василцев, бе изпратен на служение в гр. Бейрут, Ливан. Той заемаше длъжността в София от 2011 г.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Новият представител на Московския патриарх у нас се срещна с Българския патриарх НеофитНовият представител на Московския патриарх у нас се срещна с Българския патриарх НеофитНовият представител на Московския патриарх у нас се срещна с Българския патриарх НеофитНовият представител на Московския патриарх у нас се срещна с Българския патриарх НеофитНовият представител на Московския патриарх у нас се срещна с Българския патриарх НеофитНовият представител на Московския патриарх у нас се срещна с Българския патриарх НеофитНовият представител на Московския патриарх у нас се срещна с Българския патриарх Неофит
« предишна новинаследваща новина »