ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Национална конференция на учители по религия в Област Сливен

12 февруари 2020 14:36, Сливенска митрополия
Национална конференция на учители по религия в Област Сливен

Началникът на Регионалното управление на образованието в Сливен, г-жа Милена Чолакова, бе домакин на областно представяне на добрите практики в работата на групите по православно християнство, работещи на територията на област Сливен през учебната 2019/2020 година. Срещата се оказа изключително успешна и ползотворна и предизвика много положителни емоции. В нея се включиха ръководителите на всички групи по православно християнство в нашата област, а специални гости бяха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий и инж. Иван Господинов - председател на Общински координационен съвет на Синдикат на българските учители – Сливен.

Добрите практики бяха представени в три групи - начален етап, прогимназиален етап и гимназиален етап. Те бяха оценявани от жури в състав: ставрофорен иконом Силвестър Янакиев, Йорданка Стоилова - старши експерт за обучението в начален етап и Кристиана Станкова - старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионално управление на образованието – Сливен.

В начален етап на първо място беше отличена Ирена Мирчева от СУ „Христо Ботев“ –Нова Загора. На второ място се класира Анна Илиева от ОУ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, а на трето място - Ивета Митева, НУ „Любен Каравелов“ – Нова Загора и Марияна Сярова, ОУ „Елисавета Багряна“ –Сливен. За отлично представяне беше наградена Дияна Христова от НУ „Христо Ботев“ - село Оризари.

В прогимназиален етап първо място зае Славка Кисьова от СУ „Неофит Рилски“ –Твърдица. На второ място се класира Иван Стойков от ОУ „Хаджи Димитър“ - село Бяла. На трето място - Красимира Стоева от ОУ „Найден Геров“ – село Гавраилово и Паолина Василева от ОУ „Св. Климент Охридски“ – село Блатец.

В гимназиален етап на първо място беше отличена Маргарита Маркова от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен.

През последните две години Министерството на образованието и науката в сътрудничество със Синдиката на българските учители провежда обучение на деца и ученици в извънкласни дейности по православно християнство. За да бъдат представени пред обществеността добрите практики на тези групи и да се мотивират за по-нататъшна работа се предвижда те да бъдат популяризирани в рамките на областни форуми и на шест регионални конференции. На 10.04.2020 г. ще се проведе Национална конференция на тема „Хуманизъм и вяра“, на която ще бъдат представени отличените разработки.

 

 

Снимки

Национална конференция на учители по религия в Област СливенНационална конференция на учители по религия в Област СливенНационална конференция на учители по религия в Област СливенНационална конференция на учители по религия в Област Сливен
« предишна новинаследваща новина »