ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Монашеско пострижение в Троянския манастир

22 ноември 2020 19:16, Троянски манастир
МОНАШЕСКО ПОСТРИЖЕНИЕ В ТРОЯНСКИЯ МАНАСТИР

На 21.11.2020 г., когато светата Църква празнува Въведението в храма на Пречистата Богородица, в навечерието на 9-та Неделя след Неделя подир Въздвижение, с благословението на Светейшия Български патриарх Неофит и Светия Синод на родната ни Църква, в Троянската света обител бе постриган в монашество манастирският послушник Иван Тунчев.

Пострижението бе извършено от Величкия епископ Сионий - игумен на светата обител. Тържеството бе духовно обогатено от молитвеното участие на манастирското братство и родителите на новия монах.

След края на вечернята при пеенето на "Обятия отча", послушникът Иван, воден под мантия от духовния си наставник йеромонах Стефан, трепетно пристъпи в храма към светия олтар. След като изповяда светите обети с надежда за Божия помощ, той бе постриган в монашество с името Елисей, в чест на св. пророк Елисей. След края на благодатното последование еп. Сионий се обърна към монах Елисей, наставлявайки го винаги да помни и да следва обетите, които е дал пред Бога.

След като всички поздравиха новия брат на светата обител, при пеенето на "Достойно есть" манастирските братя в духовно шествие се отправиха към килията на новоначалния монах, където игуменът на светата обител се обърна към него с духовно поучение и лична беседа.

Спасявай се в Господа, брате Елисее!

За повече информация и снимки: https://www.troyanmonastery.com/novini/

 

 

« предишна новинаследваща новина »