ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Представяне на Проектно предложение в Бачковския манастир

05 февруари 2021 09:28, Бачковска света обител
Представяне на Проектно предложение в Бачковския манастир

На 03.02.2020г., когато светата ни Православна Църква чества паметта на светия Симеон Богоприемец и светата Анна пророчица, Бачковската ставропигиална света обител встъпи в нов етап от своето духовно и материално благоустрояване. В архондарика на светата обител, Преосвещеният игумен, Велички епископ Сионий, представи за обществено обсъждане пред широката общественост ПРОЕКТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ “Бачковски манастир „Успение Богородично” - Православна света обител и духовна поклонническа дестинация”

След прилежна към Бога молитва, игуменът на манастира, епископ Сионий, очерта желанието на манастирското ръководство да развива все по-успешно Бачковската света обител като център на православна духовност и средоточие на поклоннически, религиозен и културен туризъм. Наред с реставрационните и ремонтни дейности, епископ Сионий обърна особено внимание и на новите възможности за развитието на богозаповяданата и човеколюбива социална дейност. А също така и на адекватното представяне на обителта чрез новите информационни технологии.

Епископ Сионий предаде на манастирския събор, проектантите и заинтересованите лица от Асеновград и региона одобрението на Проекта от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Св.Синод и на Българската православна църква - Българска Патриаршия, и изрази сърдечната си благодарност за одобрението от Министерството на културата.

"Общата стойност на проекта е 4 млн. лв. и неговото реализиране зависи от сърдечното усърдие на всички нас", каза инж. Митя Димитров, който заедно със своите сътрудници Кирил Йончев и Красимир Кочос, се е заел с нелеката задача по фактическото реализиране на проекта.

Представянето завърши в дух на братолюбие и разбирателство между заинтересованите страни, които озарени от топлите чувства към своето Христолюбиво и родолюбиво начинание, изразиха своята надежда за успешно бъдещо сътрудничество.

Срещата протече при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

 

Снимки

Представяне на Проектно предложение в Бачковския манастирПредставяне на Проектно предложение в Бачковския манастирПредставяне на Проектно предложение в Бачковския манастирПредставяне на Проектно предложение в Бачковския манастирПредставяне на Проектно предложение в Бачковския манастирПредставяне на Проектно предложение в Бачковския манастирПредставяне на Проектно предложение в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »