ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска заупокойна Литургия и трисагий в Бачковската св. Обител

27 февруари 2021 13:44, Бачковска света обител
АРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛ

На 27.02.2021г. Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, в съслужение с игумена на манастира, Преосвещения Велички епископ Сионий и братята на обителта отслужиха заупокойна Литургия и трисагий в памет на приснопаметния дългогодишен брат на Бачковския манастир йеродякон Михаил.

Измина една година от преставянето в Господа на отец Михаил (+29.02.2020г.), но паметта за него остава непомрачена у братята и служителите на обителта.

Йеродякон Михаил бе твърд следовник на монашеските завети на отците и предано чадо на Света Богородица, на която бе предал земната си воля за смиреномъдро изпълнение на монашеското си отречение. Благият характер на отец Михаил, с който се отнасяше към манастирските братя и поклонниците в обителта е добрият откуп, който той си бе приготвил приживе за достигане и на селенията на праведните, каза в словото си Високопреосвещения митрополит Наум.

Почивай в мир отче Михаиле, там, където няма ни скръб, ни печал!

След богослуженията в съборния храм на манастира, бе отслужен трисагий на гроба на отец Михаил и осветен паметникът му.

Текст и снимки: С. Пепелишев

 

 

Снимки

АРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛВ Старата Костница на манастира, ХІв.В Старата Костница на манастира, ХІв.АРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛАРХИЕРЕЙСКА ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И ТРИСАГИОН В БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛ
« предишна новинаследваща новина »