ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар Борис

05 май 2021 12:04, Българска Патриаршия
Празнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар Борис

Тържествена св. Литургия бе отслужена от Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод и председател на църковното настоятелство при Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", по повод храмовият празник на южния храмов престол, носещ името на светия благоверен цар Борис-Михаил.

С епископ Герасим съслужиха ставр. ик. Костадин Гаврилов и протодякон Александър Нешев.

В края на св. Литургия епископ Герасим поздрави всички празнуващи днес, като в словото си изтъкна и големия подвиг на св. цар Борис-Михаил в покръстването на народа ни.

Богослужбата завърши с многолетствие за Българския патриарх Неофит и Св. Синод на БПЦ-БП, както и за всички именници и празнуващите днешния празник.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Празнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар БорисПразнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар БорисПразнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар БорисПразнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар БорисПразнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар БорисПразнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар БорисПразнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар БорисПразнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар БорисПразнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар БорисПразнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар БорисПразнична св. Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" по повод празника на св. цар Борис
« предишна новинаследваща новина »