ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествен молебен в Бачковския манастир

29 май 2021 16:21, Бачковска света обител
ТЪРЖЕСТВЕН АРХИЕРЕЙСКИ МОЛЕБЕН В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР

По молба на Нейно Превъзходителство г-жа Тамара Лулиашвили, в Бачковския манастир бе отслужен тържествен молебен по случай Деня на независимостта – 26.05, на Република Грузия. Молебенът отслужи Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Бачковската обител. Присъстваха Нейно Превъзходителство г-жа Лулиашвили със семейството и́, служители на посолството на Р Грузия, а така също извънредните и пълномощно посланици на Р Албания и Р Ирландия в България – Техни Превъзходителства г-жа Даника Ходжа и г-жа Мартина Фийни.

В своя поздрав след молебена Негово Преосвещенство епископ Сионий отправи пожелания за здраве и успех към целия грузински народ, и изказвайки духовната си радост от инициативата на г-жа Лулиашвили, изрази надежда тя да се превърне в традиция. Епископ Сионий подчерта надделялото над вековете дело на сънародника и основател на Бачковския манастир Григорий Бакуриани, и днес изпълняващо духовното си предначертание - да изправя пътя към Господа наш Иисус Христос. Хиляди са поклонниците, посещаващи манастира през празниците и почивните дни. Сега те имат възможността да получат благословията не само на Бачковската чудотворна икона на Св. Богородица, но и на новопоставената икона на наскоро просиялия св. Гавриил Ургебадзе. „Нека по молитвите на този велик светец, Бог да ви утвърждава във вярата и да ви пази от всяко зло!”- каза дядо Сионий.

Негово Преосвещенство изрази и радостта си, своя и на братството на манастира, от споделеното присъствие и на представителите на Албания и Ирландия, като им пожела да работят все по-успешно за мирното и благоденстващо развитие на представяните от тях народи, развивайки и задълбочавайки връзките помежду им и с Грузия и България.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

ТЪРЖЕСТВЕН АРХИЕРЕЙСКИ МОЛЕБЕН В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРТЪРЖЕСТВЕН АРХИЕРЕЙСКИ МОЛЕБЕН В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРТЪРЖЕСТВЕН АРХИЕРЕЙСКИ МОЛЕБЕН В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРТЪРЖЕСТВЕН АРХИЕРЕЙСКИ МОЛЕБЕН В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРТЪРЖЕСТВЕН АРХИЕРЕЙСКИ МОЛЕБЕН В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРТЪРЖЕСТВЕН АРХИЕРЕЙСКИ МОЛЕБЕН В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРТЪРЖЕСТВЕН АРХИЕРЕЙСКИ МОЛЕБЕН В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРТЪРЖЕСТВЕН АРХИЕРЕЙСКИ МОЛЕБЕН В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР
« предишна новинаследваща новина »