ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновени параклиси и нов паркинг пред Бачковския манастир

04 август 2021 12:22, Бачковска света обител
Параклис "Св.св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат"

В хода на благоустройствата на Бачковския манастир и направата му все по-гостоприемен за множеството поклонници, посетители и туристи, бяха обновени близките до него параклиси, посветени на св. Теодор Тирон и св. Теодор Стратилат, както и този на св. Апостоли. Градежът им бе укрепен, покривите сменени, околността им благоустроена и бе направена поклонническа пътека от манастира до тях за желаещите да ги посетят и поклонят на светите мъченици и благовестители. Вътрешните пространства на параклисите, също бяха основно обновени, поставени са нови иконостаси и свети икони, като са отворени постоянно за поколонниците.

Направен бе и нов, обширен паркинг, също непосредствено пред манастира, с което паркоместата се увеличиха тройно, и за желаещите да се изкачат с автомобилите си до манастира винаги има място.

Текст и снимки: Ст.П.

 

 

Снимки

Параклис "Св.св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат"Параклис "Св.св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат"Параклис "Св.Апостоли"Параклис "Св.Апостоли"Параклис "Св.Апостоли"Параклис "Св.Апостоли"Алея към параклиситеНовият паркинг пред манастираНовият паркинг пред манастираНовият паркинг пред манастира
« предишна новинаследваща новина »