ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Синодалните учебници по Религия за 6 и 7 клас бяха одобрени в конкурса на МОН

01 септември 2021 12:31, Българска Патриаршия
Синодалните учебници по Религия за 6 и 7 клас бяха одобрени в конкурса на МОН

На 30 август 2021 г. в дирекция "Учебници и училищна документация" на МОН бе проведено открито заседание, по време на което бе обявено, че новите синодални учебници по Религия - Християнство-Православие за 6-ти и 7-ми клас са оценени като ПРИЛОЖИМИ В ПРАКТИКАТА. Одобрението на оценителите по места (учители по Религия) е финалната фаза, с която завършва двуетапната процедура на МОН по оценяване на внесените проекти.

Учебниците вече са отпечатани за нуждите на религиозното образование в България и са налични в митрополиите на БПЦ-БП. Те се разпространяват в началните и средните ни училища, както и в българските училища зад граница. Предстоятелите на храмове, директорите на училища, преподавателите по Вероучение и по Религия подават заявка до съответната митрополия с нужните им бройки учебници за предстоящата 2021 / 2022 учебна година. Отпечатан е и трети тираж на вече издадените синодални учебници от 1-ви до 5-ти клас.

По решение на Св. Синод учебниците на БПЦ се раздават безплатно на учителите и децата, за да бъдат максимално облекчени в тяхната работа за усвояване истините на православната вяра и в стремежа им към придобиване на християнските добродетели.

 

 

Текст: д-р Десислава Панайотова, експерт „Програми и проекти“ – Културно-просветен отдел при Св. Синод на БПЦ-БП

 

 

Снимки

Синодалните учебници по Религия за 6 и 7 клас бяха одобрени в конкурса на МОНСинодалните учебници по Религия за 6 и 7 клас бяха одобрени в конкурса на МОНСинодалните учебници по Религия за 6 и 7 клас бяха одобрени в конкурса на МОН
« предишна новинаследваща новина »