ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В началото на новата учебна година остава свободен достъпът до учебниците по Религия-Православие на Св. Синод на БПЦ-БП

15 септември 2021 10:42, Българска Патриаршия
В началото на новата учебна година остава свободен достъпът до учебниците по Религия-Православие на Св. Синод на БПЦ-БП

Уважаеми читатели, на страниците на официалния сайт на Св. Синод на БПЦ-БП остава свободен достъпът до учебниците по "Религия-Християнство-Православие".

Учебниците за 1-5 клас бяха изготвени и отпечатани през 2020 г. с благословението на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия. През тази година успешно бяха реализирани и тези за 6 и 7 клас.

Създаването и предстоящото използване на синодалните учебници по „Религия – Християнство-Православие“ за 1-ви и 7-ми клас подпомага активното развитие на вероучителното и религиозното образование в България.

Учебниците са утвърдени от Министерството на образованието и науката и вече се използват успешно в обучението по „Религия” в българските училища.

Те са достъпни за четене и ползване от родители, учители и ученици в официалния сайт на Св. Синод тук - https://bg-patriarshia.bg/textbooks

Пожелаваме на всички учители и ученици една успешна нова учебна година, изпълнена с вяра в Бога и обич към България.

Може да прочетете и посланието на Светейшия Български патриарх Неофит за началото на новата учебна година тук - https://bg-patriarshia.bg/news/373701

Забележка: Директори на училища и учители по „Религия-Християнство-Православие“, както и преподаватели по „Вероучение“ могат да правят заявки в съответните митрополии за безплатно набавяне на учебници според броя на своите ученици.

За допълнителна информация и съдействие:

Културно-просветен отдел при Св. Синод

Е-мейл: skpotdel@bg-patriarshia.bg

Сл. тел.: 02/987 56 11, в. 217

 

 

Снимки

В началото на новата учебна година остава свободен достъпът до учебниците по Религия-Православие на Св. Синод на БПЦ-БПВ началото на новата учебна година остава свободен достъпът до учебниците по Религия-Православие на Св. Синод на БПЦ-БПВ началото на новата учебна година остава свободен достъпът до учебниците по Религия-Православие на Св. Синод на БПЦ-БПВ началото на новата учебна година остава свободен достъпът до учебниците по Религия-Православие на Св. Синод на БПЦ-БПВ началото на новата учебна година остава свободен достъпът до учебниците по Религия-Православие на Св. Синод на БПЦ-БПВ началото на новата учебна година остава свободен достъпът до учебниците по Религия-Православие на Св. Синод на БПЦ-БП
« предишна новинаследваща новина »